10 dingen die je nog niet wist over paaldansen

1.Het doet pijn soms! No pain, no gain! Blauwe plekken zijn een groot deel van paaldansen. We noemen deze blauwe plekken paaldanskusjes, leuk vind je niet?

 

 

 

2. Paaldansen is niet alleen voor vrouwen. Er zijn ook mannen die paaldansen! De hoeveelheid mannen die aan paaldansen doen stijgt ieder jaar.

 

 

 

3. Het draaien op de paal kan je duizelig maken.
Ja, draaiend paaldansen ziet er prachtig uit en lijkt makkelijk, maar het kan je erg duizelig en zelf misselijk maken als je te snel draait.

 Taken from poledancingadventures.com

Taken from poledancingadventures.com

 

 

 

4. Het kan gevaarlijk zijn zonder de juiste training.
Je hebt een proffesionele instructeur nodig om je veiligheid te garanderen en je te spotten tijdens trucjes. Vooral in het begin.

 

 

 

5. Je kan bevooroordeelt worden. Paaldansen is nog niet geheel geaccepteerd in de samenleving. Soms zien mensen het als strippen.

 

 

 

6. Het is een kunstvorm.
Alhoewel paaldansen vaak wordt geassocieerd met stripclubs is eigenlijk het een prachtige kunstvorm. Kijk maar naar de circus voorstellingen. It will blow your mind!

 

 

 

7. De community van paaldansen is erg hecht. Dit komt omdat paaldansen nog steeds als een taboo wordt gezien door sommige mensen. Er is een unieke band tussen mensen die paaldansen.

 Taken from poledancingadventures.com

Taken from poledancingadventures.com

 

 

 

8. Er is geen ‘ideale’ type lichaam voor paaldansen. Tijdens het trainen wordt je sterker en flexibeler. Dat is hetgeen wat belangrijk is. Het is dus voor iedereen!

 Taken from poledancingadventure.com

Taken from poledancingadventure.com

 

 

 

9. Sommige poses hebben een naam. Net als bij yoga hebben wij bij paaldansen: de superman en zelfs de martini. Zoals de fireman die een killer lichaam heeft? Maakt je geen zorgen. Ook de fireman is van de partij!

 

 

 

10. Je paaldanst in blote huid om een betere grip te krijgen op de paal tijdens het dansen. We zijn geen viezerikken die graag trainen in alleen sportbh’s en korte broeken trainen. Het is omdat we deze blote huid nodig hebben om een betere grip te krijgen op de paal te krijgen.